Jamieho nová kuchařka se u mě v knihovně pořádně ani neuvelebí, protože v ní neustále listuju a zkouším jeden recept za druhým. Fotek mám spousty tak vám přináším další článek, dokud to mám živě v paměti ;).
Tentokrát jsem vybrala recept na polévku, jednoduše proto, že polévky miluji a v kuchařce jich najdete spousty, jen si vybrat!
Ingredience (cca. pro 2 lidi):
- 1 kg rajčat
- 1 střední mrkev
- 1 stroužek česneku (oloupaný)
- snítka bazalky
- sůl a pepř
- bílý vinný ocet
- 4 lžíce 30% smetany
- panenský olivový olej
- starší pečivo
- pár snítek čerstvého tymiánu
- trocha nastrouhaného čedaru
- olivový olej
Mezitím si připravte krutony. Pečivo nakrájejte na 10 cm dlouhé a 1,5 cm široké kousky, rozprostřete je na plech, posypte tymiánem, nastrouhaným sýrem, pořádně zakapejte olivovým olejem (radši více než méně ;)) a pečte ve vyhřáté troubě tak 10 až 15 minut, až budou krutony křupavé.
Polévku uveďte do varu, ochutnejte a dochuťte ji solí, pepřem a pár kapkami vinného octa. Vmíchejte smetanu (trochu si můžete nechat na ozdobu) a můžete podávat!
Polévka je svěží, výborně se hodí jako lehký oběd v letním dni a to nejen kvůli své chuti, ale také kvůli samotným rajčatům, které by měla být vyzrálá a ve své nejlepší kondici. Krutonům Jamie říká vojáčci, ale ať už je nazývá kdekdo jak chce, tyhle budou chutnat stále skvěle. Další ze skvělých receptů z teto kuchařky! ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat