Já jsem vždy milovala ty klasické buchty od maminky s velkou vrstvou drobenky nahoře. Dobře, přiznám se bez mučení, že nejvíce jsem milovala náplň (většinou ovoce) a hlavně tu sladkou, křupavou drobenku. To vše a nic více najdete právě v crumblu.
Suroviny (na 2 porce):
- 2 velké sladké jablka (nejlépe nějakou podzimní odrůdu)
- 3 lžíce třtinového cukru (používám palmový)
- 2 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce hladké celozrnné mouky
- 2 lžíce mandlových lupínků
- 3 vrchovaté lžíce másla (rozpuštěného)
- 1 lžíce medu
V míse smíchejte všechny zbylé suroviny dohromady až vám vznikne taková trochu lepivější "drobenka". Touto drobenkou zasypte jablka a dejte na 10-15 minut zapéct do trouby vyhřáté na cca. 180°C. Upečený crumble nechte chvilku vychladnout než ho budete jíst, ať se nepopálíte. Na druhou stranu chutná crumble nejlépe teplý, kdy ještě krásně voní a dokáže vás hezky zahřát ;).
Myslím, že tento dezert lze s klidem označit za podzimní. Úžasné na crumblu je, že je tak variabilní. Zkuste se mrknout na jiné blogy a najdete spousty variací, nejčastěji švestkové, hruškové ale také rebarborové (tuhle variaci si v tuto dobu už asi moc neužijeme, ale jako inspirace na další sezónu to vůbec neškodí;)). Navíc je vše hotové raz dva a když použijete oříšky , vločky a uberete trochu na cukru je z toho i zdravá dobrota. :)
The History of the Casino - One of the Most Popular Casinos
OdpovědětVymazatA relative newcomer to the world of online gambling, Wynn 바카라 사이트 Las gri-go.com Vegas opened its doors to a new audience 1xbet login of over casinosites.one 600,000 in herzamanindir.com/ 2017. This was the first casino