Další recept z kuchařky Deník Dity P. Kamarádka měla nedávno narozeniny a já ji chtěla klasicky upéct dort. Chtěla jsem ale něco né moc komplikovaného, lehkého, letního. Ráno jsem koupila košík jahod takže volba jahod do dortu byla jasná. Potom jsem si vzpomněla na knihu Dity P.
Ingredience (forma 20 cm):
- 175 g polohrubé mouky
- 1 a půl lžičky prášku do pečiva
- 175 g změklého másla + na vymazání forem
- 175 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 800 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce jahodového džemu (já dala meruňkový, jahodový jsem neměla)
- Jahody
Korpusy nechte ve formě vychladnout a pak každý vodorovně překrojte. Ušlehejte šlehačku.
Jeden plát dortu položte na talíř, potřete ho marmeládou, šlehačkou, poklaďte jahody a přiklopte druhým. Takto pokračujte u každého plátu.
Dort je přesně takový, jaký jsem si ho představovala :). Nic složitého to není ale výsledek stojí za to!
Šlehačka a jahody, to je božská kombinace :) Hned bych si kousek dala a jsem si jistá, že u jednoho bych nezůstala :)
OdpovědětVymazat