Psát tady články je poslední dobou těžké. Né, že bych inspirace neměla dost, a věřte, že poctivě vše fotím, ale skoro vše má něco společného s dýní :D. Ale nebojte se! Dnešní příspěvek je bez dýně, přísahám ;).
I když trochu podzimní je. Hlavní roli v něm totiž hraje červená řepa. Ušklíbáte se? Že ji nesnášíte z dob kdy jste navštěvovali školní jídelnu a k dávání druhé šance se nehrnete? V tom případě prosím zahoďte předsudky, protože využití řepy v tomto receptu je zcela jiné a jistě vám zachutná! :)
Suroviny (pro cca. 3 lidi):
- 120 g vařené řepy, nastrouhané na nejmenších slzách
- 250 polohrubé mouky (+/- dle konzistence ;))
- 1 vejce
- 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
- špetka soli
- čerstvý špenát
- 100 g másla
Do většího hrnce nalijte vodu, lehce osolte a přiveďte k varu. V ruce nebo na pracovní ploše vytvarujte noky (praktické je, si nejprve ukoulat takového hada a pak z něho jen odkrojovat kousky - ehm... vy víte co myslím ;)). Noky jsou hotové až vyplavou napovrch.
Na hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte zbylou lžičku rozmarýnu a chvíli opékejte. Noky naaranžujte na talíř společně se špenátem a zalijte rozmarýnovým máslem. Můžete podávat s kostičkou másla navíc nebo například s ricottou.
Jak jste na tom s červenou řepou? Milujete ji nebo ji nesnášíte?
Bomba! taky mám poslední dobou všechno dýńové a pořád mě to neomrzelo, ale tyhle noky vypadají fakt skvěle! Já se sice chystala na dýňové, ale určitě brzy vyzkouším i tyhle :-)
OdpovědětVymazatJo jo na dýňové se také chystám ;), pořád mám v mrazáku dýňové pyré, které čeká na příležitost
Vymazat